spørsmål og svar

Når noe er uten tilsatt sukker så betyr det at det ikke er tilsatt ekstra sukker i tillegg til det som naturlig finnes i råvarene. Råsaft inneholder eksempelvis mye fruktsukker. Helt uten sukker betyr helt uten sukker. Det finnes da ikke sukker i råvarene, og det er heller ikke tilsatt sukker
Søtstoff er trygt, men som nesten alt annet skal man innta søtstoff med måtehold. Når det gjelder acesulfam skal man drikke over 4,9 liter saft (voksen 70kg) for å overgå anbefalte daglige mengde med søtstoff. Du kan altså trygt og med god samvittighet drikke en del glass med FUN Light Squeeze hver dag.
Nei, aspartam er ikke farlig. Vi har stort fokus på å fremstille gode og trygge produkter til en hver tid. Vi bruker kun tilsetningsstoffer som er godkjent av Mattilsynet, og disse skal være testet ut og funnet trygge.
ADI (Acceptable Daily Intake) for aspartam i Norge 40 mg/kg kroppsvekt. Det vil si at en person på 60 kg kan innta 40*60=2400 mg aspartam uten å overskride ADI. Ut fra disse tallene kan en drikke ca. 4 liter FUN Light (tynnet i forhold oppgitt på etikett 1+9) uten å overskride ADI, men de færreste drikker så store mengder.
Ja, aspartam kan varmes. Men søtsmaken i aspartam tåler ikke særlig mye oppvarming. Man kan derfor risikere at det ikke er noe særlig søtsmak igjen, dersom man holder saften varm lenge. Men kjapp oppvarming, og deretter avkjøling går fint, så man kan helt fint lage eksempelvis gelé av FUN Light.
Vi har noen like smaker som Sverige, som Appelsin, Wild Berries og Lemon Lime, men bakgrunnen for at vi ikke har samme varianter er fordi det er forskjell i smakspreferanser i Norge og Sverige.Dersom du har en svensk favoritt, fortell oss dette gjerne så kanskje vi kan få flere svenske smaker på det norske markedet.

Fant du ikke svar på spørsmålet ditt?

Kontakt oss