Bærekraft

BÆREKRAFT

Alle FUN Light-flasker består av 80 % resirkulert plast.

Fakta om FUN Light sine flasker

Allerede i 2000 gikk Orkla inn i pantesystemet og innførte pant på plastflaskene fra FUN Light. Statistikk fra panteordningen Infinitum viser at over 92 % av alle flasker og bokser som kjøpes i Norge blir pantet. 

FUN Light-flaskene blåses direkte på Orklas fabrikk noe som har redusert transporten med 80 % sammenlignet med å bruke ferdig blåste flasker. 

Vi skal redusere klimaavtrykket

Vi er opptatt av å gjøre emballasjen vår mest mulig miljøvennlig. FUN Light ble i 2020 den første aktøren i det norske markedet for sukkerfri saft med flasker laget av 100 % resirkulert plast.

Nyere forskning viser at 80 % resirkulert plast er bedre enn 100 %*. Ved å tilsette litt ny plast i flaskene vil den kunne resirkuleres enda flere ganger, noe som er bra for det sirkulære kretsløpet.

I samråd med pantesystemet Infinitum har vi besluttet å redusere mengden resirkulert plast fra 100 % til 80 % i FUN Light-flaskene fra høsten 2023.  

*rapporter fra Norner AS og Mepex Consult AS 

FUN-light-Bringebaer

Vi gjør det enklere for deg å ta et mer bærekraftig valg

Vi vet at mange ønsker informasjon om resirkulering og klimapåvirkning på produktemballasjen. For å gjøre det enklere å ta bevisste valg velger vi å synliggjøre dette på emballasjen.

Skal brukes igjen og igjen

Infinitums samarbeidspartner Veolia PET Norge resirkulerer alle flaskene som blir pantet i Norge. Vi kjøper den resirkulerte plasten vi bruker i flaskene våre fra Veolia og vi kan derfor si at flaskene du panter blir til en ny FUN Light-flaske.  

– Vi ønsker at hver eneste av våre saftflasker skal pantes, slik at de kan gjenvinnes og bli til en ny flaske. (Gry Sofie Høijord Fahrendorff, Direktør Produktutvikling og Bærekraft)