Bærekraft

Nå lages alle FUN Light flaskene av
100 % resirkulert plast!

Vi skal redusere klimaavtrykket med 75 %

FUN Light ble i 2020 den første aktøren i det norske markedet for sukkerfri saft med flasker laget av 100 % resirkulert plast.

Vi er opptatt av å gjøre emballasjen vår mer miljøvennlig og er glad for at vi snart kan introdusere FUN Light-saft i en helt ny flaske laget av 100 % resirkulert plast.

 

Sparer miljøet for 160 tonn ny plast 

I fjor ble det solgt rundt 8,2 millioner flasker sukkerfri saft fra FUN Light i Norge.  Med overgangen til 100 % resirkulert plast i drikkeflaskene, regner vi med å kutte bruken av ny, oljebasert plast med om lag 160 tonn, noe som tilsvarer utslipp fra over 500 biler per år i Norge, sier Johanne Kjuus, bærekraftansvarlig i Orkla Foods Norge. 

Vi gjør det enklere for deg å ta et mer bærekraftig valg

Vi vet at mange ønsker informasjon om resirkulering og klimapåvirkning på produktemballasjen. For å gjøre det enklere å ta bevisste valg – velger vi nå å synliggjøre dette på emballasjen enda tydeligere

 

Skal brukes igjen og igjen

Overgangen er en del av Orkla sitt arbeid med å øke bruken av resirkulert plast, samtidig er det viktig at flaskene inngår i et sirkulært løp og resirkuleres.   – Vi ønsker at hver eneste av våre saftflasker skal pantes, slik at de kan gjenvinnes og bli til ny emballasje. Nå tar vi nye grep for å få enda mer miljøvennlig emballasje.

Fakta om FUN Light sine flasker

Allerede i 2000 gikk Orkla inn i pantesystemet og innførte pant på plastflaskene fra FUN Light. Statistikk fra panteordningen Infinitum viser at 90 % av flaskene pantes. 

Flaskene blåses direkte på Orklas fabrikk noe som har redusert transporten med 80 % sammenlignet med å bruke ferdig blåste flasker.

Orkla er med i flere forskningsprosjekter for å utvikle nye bærekraftige emballasjeløsninger. 

Johanne Kjuus

Johanne Kjuus

Bærekraftansvarlig Orkla Foods Norge

johanne.kjuus@orkla.no

+47 482 81 958