spørsmål og svar

FUN Light Squeeze er hyperkonsentrat på liten flaske. Man trenger kun et par dråper Squeeze i vannet for å få deilig smaksatt vann. Squeeze er helt uten sukker, og dermed eneste sukkerfrie superkonsentrat. Den lille flasken holder til hele 6 liter.
Du tar ønsket mengde (anbefalt to dråper «Squeeze» til 2 dl vann) i kaldt vann og rører litt rundt. Du kan ta dråpene oppi før eller etter du har tatt i vann. Smak deg frem! Noen liker saften litt mer sterk, og da må man kanskje ha i et par dråper ekstra. Squeeze fungerer også veldig bra som smakstilsetter til eksempelvis cottage cheese eller kesam.
Det er butikkene selv som bestemmer prisen, men den vil antakelig ligge på rundt 29,90,-.
Når noe er uten tilsatt sukker så betyr det at det ikke er tilsatt ekstra sukker i tillegg til det som naturlig finnes i råvarene. Råsaft inneholder eksempelvis mye fruktsukker. Helt uten sukker betyr helt uten sukker. Det finnes da ikke sukker i råvarene, og det er heller ikke tilsatt sukker
I Squeeze brukes en blanding av acesulfam K og sukralose. Dette er kjente søtstoffer som lenge har vært brukt i markedet.
Søtstoff er trygt, men som nesten alt annet skal man innta søtstoff med måtehold. Når det gjelder acesulfam skal man drikke over 4,9 liter saft (voksen 70kg) for å overgå anbefalte daglige mengde med søtstoff. Du kan altså trygt og med god samvittighet drikke en del glass med FUN Light Squeeze hver dag.
I FUN Light Squeeze er det kun benyttet naturlig farge og aroma. Noen FUN Light-varianter inneholder naturlig aroma og de fleste inneholder naturlig farge. Som regel er det benyttet en kombinasjon av naturlig farge og aroma. Dette gjør vi fordi noen av de beste smakene og mest fristende fargene ikke er mulig å fremstille naturlig og for FUN Light er det viktig å være den beste saften – med null sukker og masse smak.
Mattilsynet har definert at alle produkter som inneholder mindre enn 4 kcal per dl ferdig drikke per definisjon er energifrie, altså uten kalorier. FUN Light-variantene inneholder mellom 0,8 og 1 kcal per del ferdig drikke og det er omtrent det samme som ingenting.
Nei, aspartam er ikke farlig. Vi har stort fokus på å fremstille gode og trygge produkter til en hver tid. Vi bruker kun tilsetningsstoffer som er godkjent av Mattilsynet, og disse skal være testet ut og funnet trygge.
ADI (Acceptable Daily Intake) for aspartam i Norge 40 mg/kg kroppsvekt. Det vil si at en person på 60 kg kan innta 40*60=2400 mg aspartam uten å overskride ADI. Ut fra disse tallene kan en drikke ca. 4 liter FUN Light (tynnet i forhold oppgitt på etikett 1+9) uten å overskride ADI, men de færreste drikker så store mengder.
Ja, aspartam kan varmes. Men søtsmaken i aspartam tåler ikke særlig mye oppvarming. Man kan derfor risikere at det ikke er noe særlig søtsmak igjen, dersom man holder saften varm lenge. Men kjapp oppvarming, og deretter avkjøling går fint, så man kan helt fint lage eksempelvis gelé av FUN Light.
Vi har noen like smaker som Sverige, som Appelsin, Wild Berries og Lemon Lime, men bakgrunnen for at vi ikke har samme varianter er fordi det er forskjell i smakspreferanser i Norge og Sverige.Dersom du har en svensk favoritt, fortell oss dette gjerne så kanskje vi kan få flere svenske smaker på det norske markedet.
Steviaplanten inneholder naturlige sukkerforbindelser som er opptil 300 ganger søtere enn vanlig sukker –uten at det inneholder kalorier eller påvirker blodsukkeret. Stevia er derfor et bra alternativ til sukker. Stevia er en plante med grønne naturlig søte blader. Søtstoffet, steviolglykosid (E 960), er et uttrekk, og dermed ikke det samme som den naturlige planten. Det er stevioglykosider som benyttes i FUN Light Green. Søtstoffet stevia har en karakteristisk smak som mange syns minner om lakris. I FUN Light Green kan du dermed kanskje merke en litt lakrisaktig ettersmak, og det er altså stevia. Søtstoffet steviolglykosid er godkjent for bruk i mat og drikke i Norge.

Fant du ikke svar på spørsmålet ditt?

Kontakt oss